Wednesday, August 7, 2013

CURMALUL

Curmalul are actiune tonifianta, fiind recomandat ca energizant in convalescents, astenii si graviditate. Curmalul este indicat si in dispepsii.
Este copacul caracteristic oazelor arabe, denumit si "regele oazelor" care isi umezeste picioarele in apa si isi ridica spre cerul arzator capul. In patria de origine atinge dimensiuni impresionante. Trunchiurile, inalte de 15-20 m, neramificate sunt invelite intr-o retea de fibre si poarta in varf un manunchi e frunze penate de pana la 3m lungime.
In conditii de apartament nu ajunge sa formeze trunchi. Florile masculine si feminine sunt plasate pe indivizi diferiti. Fructele asemanatoare prunelor au un continut ridicat de zaharuri si constituie principalul aliment pentru diverse populatii indigene. Utilitate au si celelalte parti ale plantei (lemnul, frunzele, fibrele). Curmalul, si in general palmierii, sunt plante relativ usor de cultivat daca se tine seama de cateva aspecte esentiale:
Apartine grupului palmierilor si provine din regiuni subtropicale ale globului (Nordul Africii, insulele Canare pana in Vestul Asiei) si este cultivat in plantatie, din timpurile cele mai vechi.

No comments:

Post a Comment